Column Left

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Δύσκολη κλήρωση για Ελλάδα στο Mundial

Η τύχη δεν ήταν με το μέρος της Ελλάδας στην κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ 2010, που έγινε χθες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Κέιπ Τάουν. Η εθνική ομάδα κληρώθηκε στο 2ο όμιλο με αντιπάλους την Αργεντινή, την Κορέα και τη Νιγηρία κι οπωσδήποτε το έργο της για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης είναι εξαιρετικά δύσκολο (περνούν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο). Αξίζει να επισημανθεί, ότι Αργεντινή και Νιγηρία είχαν βρεθεί ξανά στο δρόμο της εθνικής, στην «παρθενική» της συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Συγκεκριμένα, το 1994 στα γήπεδα της Αμερικής, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνώρισε ισάριθμες ήττες (4-0 από Αργεντινή και 2-0 από Νιγηρία).
Το πρόγραμμα της εθνικής:
12 Ιουνίου Ελλάδα-Νότια Κορέα 16:00
17 Ιουνίου Ελλάδα-Νιγηρία 16:00
22 Ιουνίου Ελλάδα-Αργεντινή 20:30
Στο μεταξύ, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι το θέμα της διαμονής περίπου μισού εκατομμυρίου επισκεπτών, που θα βρίσκονται το ερχόμενο καλοκαίρι στη Νότια Αφρική. Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, εδώ και λίγο καιρό έχουν ζητήσει την αρωγή όλων όσοι μπορούν να προσφέρουν κάποιο κατάλυμα, καθώς σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα χρειαστούν περισσότερα από 200.000 κρεβάτια!
Οι ντόπιοι προθυμοποιήθηκαν άμεσα να προσφέρουν τη φιλοξενία τους, με την ανάλογη χρέωση πάντα, ενώ διάφορες ιστοσελίδες προσφέρονται προς εξυπηρέτηση των ταξιδευτών.
Ερευνες που καταγράφονται τόσο στο εγχώριο, όσο και στο διεθνή Τύπο, αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορεί κάποιος να βρει αρκετές ευκαιρίες, όπως τα δωμάτια με θέα τη θάλασσα, έξω από το Κέιπ Τάουν, με το αντίτιμο των 44 ευρώ ανά βραδιά, ενώ για εκείνους που αναζητούν κάτι πιο... χλιδάτο, υπάρχουν πολυτελείς βίλες, οκτώ ατόμων, με θέα στον Ατλαντικό, με το ποσό των περίπου 220 ευρώ τη βραδιά.
Το προφίλ των αντιπάλων
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ενα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου βρέθηκε στο δρόμο της εθνικής. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε σκοράρει ως παίκτης εναντίον της Ελλάδας στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών και τώρα στον πάγκο της «μπιανκοτσελέστε» θα προσπαθήσει να την οδηγήσει, αυτή την φορά ως τεχνικός, στην κορυφή. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης (πρόσφατα κέρδισε τη «Χρυσή Μπάλα»), Λιονέλ Μέσι.
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Αναμφισβήτητα πρόκειται για την επιτυχημένη ασιατική ομάδα, καθώς έχει δώσει το «παρών» σε 7 τελικές φάσεις. Η μεγαλύτερή της διάκριση ήταν η κατάκτηση της 4ης θέσης στο Μουντιάλ του 2002 στα γήπεδα της Απω Ανατολής. Στην επίθεση ξεχωρίζει ο Παρκ Τσου-Γιανγκ της Μονακό, ο οποίος μετράει 13 γκολ σε 38 εμφανίσεις.
ΝΙΓΗΡΙΑ: Μία χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αφρική, η οποία έχει αναδείξει σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Μετά την Αργεντινή έχει τον «πρώτο λόγο» για την πρόκριση στους «16». Στον προτελευταίο αγώνα τους στα προκριματικά τον Οκτώβρη ήταν στα πρόθυρα του αποκλεισμού και παρέμειναν ζωντανοί χάρη στο νικητήριο γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Ομπίνα απέναντι στη Μοζαμβίκη (1-0).

1 σχόλιο:
Write Comments