Column Left

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 78-66

Ο Παναθηναϊκός έκανε το "2 στα 2" με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (78-66) και απέχει μία νίκη από τον 13ο τίτλο του τα 14 τελευταία χρόνια. Ιβκοβιτς: "Ο διαιτητής είχε γύψο στο χέρι". Θέμα αποχώρησής του από την Εθνική θέτει ο Μπουρούσης. Σπανούλης: "Ο Παναθηναϊκός παίζει ξύλο". Η τεχνική ανάλυση του Βαγγέλη Αλεξανδρή (videos).
Eτσι κρίθηκε
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ αποφασισμένος να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του. Ηξερε ότι αυτήν ήταν η τελευταία καλή του ευκαιρία. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς χρησιμοποιήσει ορθολογικά τους ψηλούς του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση και ανταμείφθηκε με το 2-9 και το 10-19 που αποτέλεσε προϊόν καλής δουλειάς του Μπουρούση (αναχαίτιζε έξοχα τα πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού βγαίνοντας πάνω στον Διαμαντίδη) του Μαυροκεφαλίδη (ευστοχούσε συνεχώς από τα 4-5 μέτρα) αλλά και του Γλυνιαδάκη (πέτυχε 5 πόντους στο πρώτο ημίχρονο).
Οι πράσινοι, χωρίς εύκολους πόντους στην επίθεση (είχαν πρόβλημα με τις σύνθετες άμυνες) και με τον Διαμαντίδη αποκομμένο και χωρίς ρυθμό, έψαχναν να κρατηθούν από κάπου. Πήραν ανάσες από τους πόντους του Νίκολας και του Μπατίστ και μάζεψαν τη διαφορά (22-22, 31-33) αλλά ήταν φανερό ότι κάτι τους έλειπε για να κάνουν το ξέσπασμα. Ο Σπανούλης το αντιλήφθηκε και άρχισε να σκοράρει πληγώνοντας την πρώην ομάδα με συνέπεια η διαφορά να φτάσει στο 10 (33-43) πριν ο Παναθηναϊκός μειώσει στους 6 (37-43).
Τα πράγματα στην Τρίτη περίοδο άλλαξαν από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι βρήκαν εύκολα πόντους από τον Διαμαντίδη ο οποίος προτιμούσε πια να τελειώνει τις φάσεις. Ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο 23’ (46-45) και έβαλε στην εξίσωση του παιχνιδιού και τον κόσμο που ανέβαζε τα ντεσιμπέλ της έντασης. Ο Ολυμπιακός (του οποίοι οι ψηλοί αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τη φθορά των φάουλ), δεν είχε σκορ ούτε από τους κοντούς του, ενώ στην άμυνα υστέρησε και είδε τον αντίπαλό του να φτάνει ακόμα και στο +5 (58-53) μετά από δύο συνεχόμενα τρίποντα του Φώτση και Νίκολας.
O Παναθηναϊκός, αν και ισοφαρίστηκε (60-60) είχε πια την άνεση να παίξει το παιχνίδι του, να διαβάσει καλά την άμυνα του Ολυμπιακού και να εκμεταλλευτεί και το παραμικρό μισ-ματς. Αυτό ακριβώς έκανε. Η μπάλα γύριζε με υπομονή μέχρι ο ψηλός να βρει τον κατάλληλο αντίπαλο για να σκοράρει με ευκολία. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το επιθετικό μπλακ-άουτ του Ολυμπιακού, οδήγησε τους πράσινους στο +8 (70-62) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος και αργότερα στο +12 (74-62).

1 σχόλιο:
Write Comments