Column Left

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Βέλγιο - ΗΠΑ 2-1: Στην παράταση πήγε η πρόκριση

O Ντε Μπράινε ανοίγει τον δρόμο της πρόκρισης για τους Βέλγους
O Ντε Μπράινε ανοίγει τον δρόμο της πρόκρισης για τους Βέλγους
Στην παράταση το Βέλγιο κατέβαλε με 2-1 την εθνική ομάδα των ΗΠΑ κι εξασφάλισε... ραντεβού στα προημιτελικά με την Αργεντινή το απόγευμα του Σαββάτου στην Μπραζίλια. Θα είναι η τρίτη αναμέτρηση των δύο αντιπάλων σε τελική φάση Μουντιάλ, με τη νίκη να έχει χαμογελάσει από μία φορά για κάθε ομάδα: το 1986 για την Αργεντινή και το 1982 για το Βέλγιο.
Χθες στο Σαλβαδόρ τα γκολ ήρθαν στην παράταση, όπου οι παίχτες του Μαρκ Βίλμοτς λύγισαν τον Αμερικανό γκολκίπερ Τιμ Χάουαρντ. Στην κανονική διάρκεια ο 35χρονος τερματοφύλακας είχε στο ενεργητικό του 11 αποκρούσεις, ενώ στο 56' η μπάλα είχε εξοστρακιστεί στο οριζόντιο δοκάρι από κεφαλιά του Οριγκί. Στην παράταση όμως νικήθηκε από σουτ των Ντε Μπράινε (93') και Λουκάκου (105'). Οι Αμερικανοί μείωσαν στο 107' με πλασέ του Γκριν, αλλά δεν απέφυγαν τον αποκλεισμό. Ισως να είχαν καλύτερη τύχη στη διοργάνωση αν ο Γερμανός τεχνικός τους, Γιούργκεν Κλίνσμαν, δεν είχε διαλέξει... άμυνα και σκοπιμότητα. Ο «Κλίνσι», παρότι υπήρξε σπουδαίος και θεαματικός επιθετικός, χθες παρέταξε μία ενδεκάδα χωρίς κλασικό επιθετικό, αλλά τον μεσοεπιθετικό Ντέμπσεϊ σε ρόλο φορ κρούσης. Μόλις στο 72' αποφάσισε να ρισκάρει χρησιμοποιώντας τον φορ Βοντολόφσκι, έναν από τους τρεις επιθετικούς που πήρε μαζί του στην αποστολή μαζί με τους Γιόχνασον και Αλτιντορ.
Μάλιστα ήταν ο πέμπτος νοκ άουτ αγώνας του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου που δεν τελείωσε στην κανονική διάρκεια. Κάτι ανάλογο στη φάση των «16» του Μουντιάλ είχε συμβεί στη διοργάνωση του 1990 στην Ιταλία, σε τέσσερις όμως αγώνες.
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
«ΦΟΝΤΕ ΝΟΒΑ»
ΣΑΛΒΑΔΟΡ 1/7/2014
ΒΕΛΓΙΟ-ΗΠΑ 2-1 (στην παράταση)
ΣΚΟΡΕΡ: Ντε Μπράινε 93', Λουκάκου 105'- Γκριν 107'
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζ. Χαϊμουντί (Αλγερία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κομπανί-Κάμερον
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Φαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Φελαϊνί, Βίτσελ, Μέρτενς (60' Μιραλάς), Ντε Μπράινε, Αζάρ (111' Σαντλί), Οριγκί (91' Λουκάκου).
ΗΠΑ: Χάουαρντ, Τζόνσον (32' Γέλντιν), Ομάρ Γκονζάλες, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Κάμερον, Μπράντλεϊ, Ζούσι (72' Βοντολόφσκι), Μπεντόγια (105' Γκριν), Τζόουνς, Ντέμπσεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments