Column Left

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Έντονη διαμάχη ΠΑΟΚ - ΕΠΟ στο δικαστήριο του CAS

Έντονη διαμάχη ΠΑΟΚ - ΕΠΟ στο δικαστήριο του CAS

Θεσσαλονίκη
Σε έντονους τόνους πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση του CAS σχετικά με την εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της αφαίρεσης των τριών βαθμών από την ΕΠΟ στα πλέι οφ της εφετινής Σούπερ Λιγκ. Το θετικό είναι ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε και η απόφαση αναμένεται την Δευτέρα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να δείχνουν ικανοποιημένο, αλλά να εξακολουθούν να διατηρούν χαμηλούς τόνους, αφού το CAS έχει το δικαίωμα να δηλώσει ακόμα και αναρμόδιο.

Η πλευρά του «Δικεφάλου» είχε σφοδρή αντιπαράθεση με εκείνη της Ομοσπονδίας, ενώ ο Παναθηναϊκός αν και είχε έννομο συμφέρον στην υπόθεση, δέχτηκε ότι ήταν μια υπερβολική τιμωρία. Η ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε από το πρωί διήρκεσε σχεδόν έξι ώρες, καθώς οι εκπρόσωποι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είχαν ολομέτωπη κόντρα με την ΕΠΟ.

Τον ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε ο νομικός της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και Ελβετός δικηγόρος και φυσικά έγινε αναφορά στον περιβόητο αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και στην έλλειψη τριτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου στην Ελλάδα.
Μάλιστα, η πλευρά του ΠΑΟΚ παρουσίασε στοιχεία από τις απομαγνητοφωνήσεις της έρευνας του αθλητικού εισαγγελέα κ. Κορέα, δείχνοντας στο δικαστήριο ότι η ελληνική αθλητική δικαιοσύνη μόνο αδιάβλητη δεν είναι. Φυσικά, η κίνηση αυτή εξόργισε την ΕΠΟ και κάπου εκεί φούντωσε η «μάχη».
Τη δική της σημασία έχει και η στάση του Παναθηναϊκού, αφού οι «πράσινοι», έχοντας έννομο συμφέρον, κράτησαν σχετικά συναινετική στάση, συμφωνώντας ουσιαστικά με το επιχείρημα του ΠΑΟΚ, ότι δηλαδή δεν μπορεί μια ποινή από ματς Κυπέλλου (τον ημιτελικό της Τούμπας απέναντι στον Ολυμπιακό) να μεταφέρεται στο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments