Column Left

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ο Βασίλης Σκουντής σχολιάζει την εντυπωσιακή πρεμιέρα της Εθνικής

Ο Βασίλης Σκουντής σχολιάζει την εντυπωσιακή πρεμιέρα της Εθνικής
31.08.2014 - 10:00
αυτοπροσδιορίζονται και να συστήνονται ως λιοντάρια, όμως χθες άλλοι είχαν το όνομα και άλλοι τη χάρη
Αφού η κουβέντα πηγαίνει από την αρχή στην... πανίδα, οφείλω να επισημάνω ότι ασφαλώς δεν σκοτώσαμε κανένα θηρίο, οπότε δεν υπάρχει κιόλας ο παραμικρός λόγος να βγούμε στους δρόμους έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας και να κατακλύσουμε την Ομόνοια. Ενα το κρατούμενο...
Το δεύτερο κρατούμενο δεν είναι καν η άνεση στην επίτευξη της νίκης, ούτε η διαφορά, που αρκετές φορές υπερέβη τους τριάντα πόντους, ούτε καν το γεγονός ότι η Εθνική καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη σενεγαλέζικη μπουγάδα. Τα σημαντικότερα οφέλη που αποκόμισε από τη χθεσινή πρεμιέρα (και καλείται να το κεφαλαιοποιήσει στη συνέχεια) έχουν να κάνουν με τη λειτουργία και κυρίως με τη νοοτροπία της κι αυτό ασφαλώς είναι το πιο ευχάριστο και ενθαρρυντικό συμπέρασμα.
Πέρα από τη διανομή των ρόλων, πέρα από το εκτεταμένο rotation, πέρα από το παράσημο του παθητικού των 17 πόντων σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, πέρα από τα 13/24 τρίποντα, τα 13 περισσότερα ριμπάουντ και τις δέκα επιπλέον ασίστ, στο τέλος της βραδιάς η Εθνική έφυγε από το γήπεδο με τη δική της, αλλά και την περιρρέουσα ικανοποίηση ότι η δουλειά έγινε παστρικά και χωρίς ν' ανοίξει ρουθούνι!
Ναι, υπήρξαν και κακοτεχνίες, όπως το πεντάλεπτο black out στην τρίτη περίοδο όταν χάρη στο zone press και στη ζώνη τους οι Σενεγαλέζοι έτρεξαν ένα σερί 13-0. Σε εκείνο το σημείο η Εθνική κόλλησε, έχασε τον ρυθμό της και υπέπεσε σε έξι μαζεμένα λάθη, αλλά η διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες και η παγιωμένη κατάσταση κράτησαν την ανησυχία έξω από τις τέσσερις γραμμές.
Στην πρεμιέρα της η Εθνική παρουσίασε αμυντικό φίλτρο (με αποτέλεσμα να μείνει τρεις φορές η μπάλα στα χέρια των αντιπάλων στη λήξη των 24''), διακριτούς ρόλους, ισορροπία στο παιχνίδι μέσα κι έξω από τη ρακέτα, πλουραλισμό, εξαιρετικό passing game και έξτρα πάσα, διάθεση να φύγει στον αιφνιδιασμό (με αιχμή του δόρατος τον Αντετοκούνμπο) και παίκτες που είναι ανά πάσα στιγμή πρόθυμοι να θυσιαστούν και να κάνουν (και) τις μικροδουλειές.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments