Column Left

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ουγγαρία – Βόρεια Ιρλανδία 1-2

Ουγγαρία – Βόρεια Ιρλανδία 1-2Δεν το είχε κάνει ποτέ ξανά. Μέχρι την επίσκεψη της στη Βουδαπέστη, η Βόρεια Ιρλανδία δεν είχε καταφέρει ποτέ στην ιστορία της να νικήσει εκτός έδρας με ανατροπή σε προκριματικά EURO ή Μουντιάλ. Κόντρα στην Ουγγαρία το κατάφερε στο τελευταίο 10λεπτο, με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Κάιλ Λάφερτι και Νάιαλ ΜακΓκιν.
Οι δυο τους συνεργάστηκαν και στα δύο γκολ. Το πρώτο  (81') το μοίρασε ο Λάφερτι στον ΜακΓκιν που σκόραρε σε κενή εστία και στο νικητήριο (88') οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι γηπεδούχοι που πίεζαν όσο το σκορ ήταν στο 0-0, είχαν προηγηθεί με τον Πρίσκιν (75') μετά από κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι που είχαν κάτω από τα δοκάρια τους τον Ρόι Κάρολ ξεκίνησαν λοιπόν τέλεια την προσπάθεια τους και πλέον έχουμε και την πρώτη έκπληξη στον όμιλο της Εθνικής μας, καθώς οι Ούγγροι υποτίθεται ότι θα παλέψουν για την πρόκριση.
Ουγγαρία: Γκούλασι, Βάντσακ, Λίπτακ, Γιούχαζ, Τζούτζακ, Βάργκα, Τόζερ, Μπάλογκ, Ρούντολφ (70' Κόβακς), Γκιούρκσο(58' Λόβρενσιτς), Νίκολιτς (46' Πρίσκιν)
Βόρεια Ιρλανδία: Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΑλεϊ (72' Κάθκαρτ), Μπερτ, Χιουζ, Ντέιβις, Μπραντ, Εβανς, Νόργουντ (77' ΜακΚέι), Γουόρντ (66' ΜακΓκιν).
«Ρίσκι» ανατροπή για Φινλανδία
Για τον όμιλο της Εθνικής ήταν και το ματς των Νήσων Φερόε με την Φινλανδία. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο να γράψουν ιστορία αφού προηγήθηκαν στο 41' με τον Χολστ και είχαν ακόμα ένα 45λεπτο για να κρατήσουν την πρώτη τους νίκη μετά από τρία χρόνια, όμως το παραμύθι τους δεν είχε happy end. Στο δεύτερο μέρος για τους Σκανδιναβούς ανέλαβε να καθαρίσει ο Ρίκου Ρίσκι και με δύο δικά του γκολ (53', 78') έφερε το ματς στο 1-2 για να διαμορφώσει το τελικό 1-3 ο Ρομάν Ερεμένκο στο 82'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments