Column Left

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Γιουβέντους και Φιορεντίνα πήραν τα ντέρμπι από Ρόμα και Ίντερ αντίστοιχα

Γιουβέντους και Φιορεντίνα πήραν τα ντέρμπι από Ρόμα και Ίντερ αντίστοιχα

Πατήστε την εικόνα για να δείτε τα γκολ του αγώνα   (Φωτογραφία:  AP )
  • 4
Αθήνα
Η Γιουβέντους ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής της 6ης αγωνιστικής του Campionato, καθώς επικράτησε 3-2 της Ρόμα στο Τορίνο και έμεινε μόνη στην κορυφή της κατάταξης, με το απόλυτο των 18 βαθμών.

Ήταν ένα επεισοδιακό ματς, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο διαιτητής Ριόκι καταλόγισε τρία πέναλτι, που όλα αμφισβητήθηκαν! Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League προηγήθηκε στο 27' με πέναλτι του Τέβες, το οποίο καταλογίστηκε για χέρι του Μαϊκόν που βρισκόταν στο τείχος σε ένα φάουλ του Πίρλο. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε για έντονη διαμαρτυρία ο προπονητής των «τζιαλαρόσι», Ρούντι Γκαρσία.

Λίγο αργότερα, όμως, ο Ριόκι έδωσε πέναλτι υπέρ της Ρόμα, σε ένα «αγκάλιασμα» του Τότι με τον Λιχτστάινερ εντός περιοχής, όπου φαίνεται ο ένας να τραβάει τον άλλον. Ο αρχηγός των «τζιαλορόσι» ευστόχησε και ισοφάρισε στο 32', υποχρεώνοντας τον Μπουφόν να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Ρόμα πήρε προβάδισμα στο 44' με τον Ιτούρμπε, μετά από καταπληκτική ενέργεια και ασίστ του Ζερβίνιο, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η «Γηραιά Κυρία» κέρδισε νέο πέναλτι, σε ανατροπή του Πογκμπά από τον Πιάνιτς, και ο Τέβες ισοφάρισε.

Στο β' μέρος ο ρυθμός έπεσε κάπως, αλλά η Γιουβέντους έψαξε περισσότερο το γκολ και δικαιώθηκε στο 86', όταν ο Μπονούτσι με σουτ από το ύψος της περιοχής, μετά από κόρνερ και απομάκρυνση των αμυντικών της Ρόμα, διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Σε ό,τι αφορά τους ¨Ελληνες της Ρόμα, Κώστας Μανωλάς και Χοσέ Χολέμπας ήταν στη βασική ενδεκάδα, όμως ο πρώτος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 88', μαζί με τον Αλβάρο Μοράτα, με τον οποίο διαπληκτίστηκε. Ο διεθνής αμυντικός φάνηκε να ρίχνει κουτουλιά στον Ισπανό και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία. Ο Βασίλης Τοροσίδης έμεινε στον πάγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments