Column Left

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

«Σφάζονται» Γιούβε - Ρόμα, ντέρμπι σε Λονδίνο και Βαλένθια

«Σφάζονται» Γιούβε - Ρόμα, ντέρμπι σε Λονδίνο και Βαλένθια
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )
  • 0
Αθήνα
Το κυριακάτικο (19:00) ντέρμπι πρωτοπόρων της Γιουβέντους με τη Ρόμα στο Τορίνο δεσπόζει στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες «συγκατοικούν» στο... ρετιρέ, μετρώντας μάλιστα πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, και θέλουν να παραμείνουν εκεί, υποχρεώνοντας τον αντίπαλό τους στην πρώτη βαθμολογική απώλειά του στο Campionato.

Ο νικητής του ντέρμπι (εάν υπάρξει) θα διατηρήσει το προβάδισμά του έναντι της Ουντινέζε, η οποία υποδέχεται στο «Φρίουλι» την Τσεζένα, και της Σαμπντόρια, η οποία φιλοξενεί στο «Λουίτζι Φεράρις» την Αταλάντα.

Η «αυλαία» της 6ης ημέρας ανοίγει το Σάββατο (19:00) στη Βερόνα και το «Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι», όπου η Ελλάς υποδέχεται την Κάλιαρι, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής (21:45) με δύο παιχνίδια: η -προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League- Φιορεντίνα φιλοξενεί την Ίντερ, ενώ η Νάπολι υποδέχεται την Τορίνο στο «Σαν Πάολο».

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:


Σάββατο 4/10
Βερόνα-Κάλιαρι
Μίλαν-Κιέβο

Κυριακή 5/10
Έμπολι-Παλέρμο
Λάτσιο-Σασουόλο
Πάρμα-Τζένοα
Σαμπντόρια-Αταλάντα
Ουντινέζε-Τσεζένα
Γιουβέντους-Ρόμα
Φιορεντίνα-Ίντερ
Νάπολι-Τορίνο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Γιουβέντους 15
Ρόμα 15
Ουντινέζε 12
Σαμπντόρια 11
Ίντερ 8
Μίλαν 8
Βερόνα 8
Νάπολι 7
Λάτσιο 6
Φιορεντίνα 6
Τζένοα 5
Τορίνο 5
Τσεζένα 5
Κάλιαρι 4
Κιέβο 4
Αταλάντα 4
Έμπολι 3
Πάρμα 3
Παλέρμο 3
Σασουόλο 3


Στην Premier League

Ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια στον "καλπασμό" της Τσέλσι θα προσπαθήσει να τοποθετήσει ο Αρσέν Βενγκέρ την Κυριακή (16:05), στην 7η αγωνιστική της Premier League. Οι "μπλε" υποδέχονται την Άρσεναλ, ο Μουρίνιο εξασκήθηκε στα αγαπημένα του "mind games" και η Ευρώπη προετοιμάζεται για ένα σπουδαίο ντέρμπι.

Βέβαια, τα προγνωστικά κλίνουν δραματικά υπέρ της Τσέλσι, αφενός γιατί είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στον κόσμο αυτήν την περίοδο, αφετέρου γιατί η Άρσεναλ την τελευταία διετία παρουσιάζεται μονίμως κατώτερη του αναμενομένου στα μεγάλα ματς. Τον περασμένο Μάρτιο γνώρισε στο "Στάμφορντ Μπριτζ" έναν από τους αρκετούς διασυρμούς της (6-0), ενώ διεκδικούσε ακόμα τον τίτλο με σοβαρές πιθανότητες. Ήττες σαν κι αυτή την εκτροχίασαν οριστικά.

Τώρα, βρίσκεται ήδη έξι βαθμούς μακριά από την ομάδα του Μουρίνιο, ο οποίος σε σημερινές δηλώσεις του εξήρε την παρουσία του Σεσκ Φάμπρεγας στην Τσέλσι, ενός ποδοσφαιριστή που αναδείχθηκε από την Αρσεναλ και διετέλεσε αρχηγός της επί σειρά ετών.

Λίγο νωρίτερα, το μεσημέρι (14:00) της Κυριακής, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Έβερτον, χωρίς τον τιμωρημένο αρχηγό της, Γουέιν Ρούνι. Υπάρχουν, βέβαια, οι Φαλκάο, Φαν Πέρσι που "γεμίζουν" την επιθετική γραμμή για τους "κόκκινους διαβόλους", οι οποίοι αναζητούν μια μεγάλη νίκη για να πάρουν "μπροστά".

Η προσεχής αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης, Τότεναμ, υποδέχεται -επίσης την Κυριακή- την Σαουθάμπτον. Οι "άγιοι" είναι αναμφισβήτητα η ομάδα-έκπληξη της φετινής Πρέμιερσιπ, με τον Ρόναλντ Κούμαν να έχει θέσει ψηλά τον πήχυ και να κάνει λόγο για έξοδο στην Ευρώπη.

Από τα ματς του Σαββάτου ξεχωρίζει η εντός έδρας αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Γουέστ Μπρομ και η εκτός έδρας δοκιμασία της Μάντσεστερ Σίτι εναντίον της Άστον Βίλα. Τέλος, την πρώτη νίκη της "ψάχνει" ακόμα η Νιούκαστλ και θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στη Σουόνσι.

Ο προπονητής των "ανθρακωρύχων", Αλαν Πάρντιου, βρίσκεται με το... ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου και μάλιστα αποκάλυψε ότι τα πυρά των οπαδών για την τραγική πορεία της ομάδας δέχονται πλέον -εκτός από τον ίδιο- η οικογένεια και οι φίλοι του!

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 4/10

Χαλ-Κρίσταλ Πάλας
Λέστερ-Μπέρνλι
Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ
Σάντερλαντ-Στόουκ
Σουόνσι-Νιούκαστλ
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι

Κυριακή 5/10
Μάντσεστερ Γ.-Έβερτον
Τσέλσι-Άρσεναλ
Τότεναμ-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-ΚΠΡ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

Τσέλσι 16
Σαουθάμπτον 13
Μάντσεστερ Σίτι 11
Αστον Βίλα 10
Σουόνσι 10
Άρσεναλ 10
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 8
Λέστερ 8
Κρίσταλ Πάλας 8
Τότεναμ 8
Γουέστ Μπρομ 8
Στόουκ Σίτι 8
Γουέστ Χαμ 7
Λίβερπουλ 7
Χαλ 6
Έβερτον 6
Σάντερλαντ 5
ΚΠΡ 4
Μπέρνλι 3
Νιούκαστλ 3

Στην Primera Division...

Αήττητες μέχρι τώρα και ισόβαθμες στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης αναμετρώνται το Σάββατο στο «Μεστάγια», στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι αναγεννημένες φέτος «νυχτερίδες» πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις, ιδιαίτερα στην έδρα τους (τρεις νίκες με τέρματα 9-1), και απέναντι στην κάτοχο του τίτλου θέλουν να αποδείξουν ότι... επέστρεψαν για να μείνουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από την άλλη πλευρά, οι «ροχιμπλάνκος» μοιάζουν να αφήνουν πίσω τους το μέτριο ξεκίνημα, καθώς η ανασταλτική λειτουργία επανήλθε στα γνώριμα επίπεδα (μηδέν παθητικό στα τελευταία τρία ματς), ενώ η επιστροφή του Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο, μετά την τιμωρία του, δείχνει να επιδρά καταλυτικά στην ψυχολογία των πρωταθλητών.

Μετά το εμφατικό 4-0 επί της (αήττητης ως τότε) Σεβίλης, το περασμένο Σάββατο, ακολούθησε χθες η κοπιώδης πλην υπερπολύτιμη επικράτηση, με 1-0, επί της Γιουβέντους στο Champions League και η Ατλέτικο ξαναμπαίνει σε... τροχιά. Μειονέκτημα για τους Μαδριλένους, ότι θα δώσουν τρίτο απαιτητικό ματς μέσα σε επτά ημέρες, τη στιγμή που η Βαλένθια είχε χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας, αφού δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει, επίσης το Σάββατο, στο Βαγέκας τη Ράγιο Βαγεκάνο, με στόχο να αποφύγει τις... κακοτοπιές και να παραμείνει στην κορυφή, αυξάνοντας ενδεχομένως και τη διαφορά, αν το ντέρμπι του «Μεστάγια» λήξει ισόπαλο. Οι Καταλανοί διατηρούν αλώβητη την εστία τους στην Primera Division (τέρματα 17-0), όμως το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αφού μέχρι τώρα δεν έχουν αγωνιστεί με τις ομάδες της πρώτης εξάδας.

Στο πρώτο σοβαρό της τεστ επί εποχής Λουίς Ενρίκε, η «Μπάρτσα» δέχθηκε τρία γκολ από την Παρί Σεν Ζερμέν και σκόρπισε αμφιβολίες, όμως το σαββατιάτικο παιχνίδι προσφέρεται για να επιστρέψουν τα χαμόγελα, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων.

Με στόχο να διευρύνει το νικηφόρο σερί και να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή, η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Κυριακή την απογοητευτική ως τώρα Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι «βολοδέρνουν» στις τελευταίες θέσεις, η ψυχολογία τους είναι στο ναδίρ μετά και την ήττα από τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και πολύ δύσκολα θα αρχίσουν την πολυπόθητη ανάκαμψη από το «Μπερναμπέου», όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης φιλοδοξούν να δώσουν ακόμη μία παράσταση επιθετικού ποδοσφαίρου.

Στο «Σάντσεθ Πιχουάν» η Σεβίλη, μετά την απότομη... προσγείωση της περασμένης εβδομάδας από την Ατλέτικο, θέλει να επανέλθει στις νίκες υποδεχόμενη τη Λα Κορούνια, ενώ στο «Μπαλαϊδος» του Βίγκο η -αήττητη ως τώρα- Θέλτα φιλοξενεί την πάντα αξιόμαχη Βιγιαρεάλ.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Μαδρίτης, ανάμεσα στην Χετάφε και στην Κόρντομπα, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3/10
Χετάφε-Κόρντομπα 1-1
(88΄ Ντιαβαρά - 78΄ Εκενγκ)

Σάββατο 4/10

Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπαρτσελόνα 4/10
Εϊμπάρ-Λεβάντε 4/10
Μάλαγα-Γρανάδα 4/10
Αλμερία-Ελτσε 4/10

Κυριακή 5/10
Σεβίλη-Λα Κορούνια
Θέλτα-Βιγιαρεάλ
Εσπανιόλ-Σοδιεδάδ
Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 16
Βαλένθια 14
Ατλέτικο Μαδρίτης 14
Σεβίλη 13
Ρεάλ Μαδρίτης 12
Θέλτα 12
Βιγιαρεάλ 8
Εϊμπάρ 8
Ράγιο Βαγεκάνο 8
Αλμερία 8
Γρανάδα 8
Χετάφε 7 -7αγ.
Εσπανιόλ 6
Μάλαγα 6
Ρεάλ Σοσιεδάδ 5
Κόρντομπα 4 -7αγ.
Αθλέτικ Μπιλμπάο 4
Λα Κορούνια 4
Έλτσε 4
Λεβάντε 4

Στη Bundesliga...

Εύκολο έργο έχει η πρωτοπόρος της Bundesliga, Μπάγερν Μονάχου, καθώς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, θα υποδεχθεί το Ανόβερο και αναμένεται να πάρει τους τρεις βαθμούς. Παράλληλα, η Λεβερκούζεν θα φιλοξενήσει την Πάντερμπορν και είναι το φαβορί για την νίκη, όπως και η εντυπωσιακή, Γκλάντμπαχ, που υποδέχεται την Μάϊντς.

Μετά από αρκετό καιρό η Χέρτα επέστρεψε στις νίκες και «ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Στην πρεμιέρα της αγωνιστικής, η ομάδα του Βερολίνου επικράτησε 3-2 της Στουτγκάρδης, η οποία προηγήθηκε.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3/10
Χέρτα Βερολίνου-Στουτγκάρδη 3-2
(22΄πεν, 64΄ Καλού, 75΄ Μπίρενς – 5΄ Λάιτνερ, 83΄αυτ. Βάγκνερ)

Σάββατο 4/10

Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο
Λεβερκούζεν-Πάντερμπορν
Χοφενχάιμ-Σάλκε
Ντόρτμουντ-Αμβούργο
Βέρντερ Βρέμης-Φράϊμπουργκ
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Κολονία

Κυριακή 5/10

Βόλφσμπουργκ-Αουγκσμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Μάϊντς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
Μπάγερν 14
Γκλάντμπαχ 12
Λεβερκούζεν 11
Χοφενχάιμ 10
Μάιντς 10
Ανόβερο 10
Αιντραχτ Φρανκφούρτης 9
Άουγκσμπουργκ 9
Βόλφσμπουργκ 8
Σάλκε 8
Πάντερμπορν 8
Χέρτα Βερολίνου 8 -7αγ.
Ντόρτμουντ 7
Κολονία 6
Στουτγκάρδη 5 -7αγ.
Φράιμπουργκ 4
Βέρντερ Βρέμης 3
Αμβούργο 2

Στο Championnat…

Την ευκαιρία να ανέβει στο...ρετιρέ της βαθμολογίας έχασε η Μπορντό, στην πρεμιέρα της 9ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Η Ρεμς επικράτησε 1-0 στην έδρα της των «γιρονδίνων», χάρις στο γκολ του Φορτέ στο 32΄.

Έτσι, η Μαρσέιγ, δεν χάνει την κορυφή ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα φέρει κόντρα στη Καέν, όπου βέβαια, είναι και το λογικό φαβορί για τη νίκη.

Το ίδιο δεν ισχύει και για τη Λιλ, η οποία φιλοξενείται από την Λιόν σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση.

Παράλληλα, η Παρί Σεν Ζερμέν θα υποδεχθεί την Μονακό κι εκτός απροόπτου θα παρει την νίκη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3/10
Ρεμς-Μπορντό 1-0
(32΄ Φορτέ)

Σάββατο 4/10

Καέν-Μαρσέιγ
Εβιάν-Μετς
Νις-Μνπελιέ
Ρεν-Λανς
Μπαστιά-Λοριάν

Κυριακή 5/10

Σεντ Ετιέν-Τουλούζ
Λιόν-Λιλ
Γκινγκάμπ-Ναντ
Παρί Σεν Ζερμέν-Μονακό

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)
Μαρσέιγ 19
Μπορντό 17 -9αγ.
Λιλ 15
Μετς 14
Σεντ Ετιέν 14
Παρί Σεν Ζερμέν 14
Μονπελιέ 13
Νις 13
Ναντ 12
Τουλούζ 11
Λιόν 11
Μονακό 10
Ρεμς 10 -9αγ.
Ρεν 8
Λανς 8
Καέν 8
Λοριάν 7
Μπαστιά 7
Εβιάν 7
Γκινγκάμπ 6
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments