Column Left

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

"Tελικός" με Βόρειο Ιρλανδία



Η Ελλάδα πήρε τον πρώτο της βαθμό στα προκριματικά του Euro 2016 καθώς αναδείχθηκε ισοπαλία στο Ελσίνκι 1-1 από την τη Φινλανδία. Αν και η ομάδα μπορούσε να πάρει τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα, ο βαθμός δεν είναι αρνητικό αποτέλεσμα. Ωστόσο είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τη Ρουμανία και πλέον η νίκη την Τρίτη κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία στο Καραΐσκάκη είναι μονόδρομος.
Έξαλλου ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κλαούντιο Ρανιέρι μετά την λήξη του ματς ήταν ξεκάθαρος: "Ο στόχος είναι να προκριθούμε. Αν δεν προκριθούμε, θα είναι καταστροφή και για μένα και για όλους. Πιστεύω ότι είμαστε στο δρόμο για να περάσουμε και εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη Ήταν δύσκολο ματς γιατί η Φινλανδία είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Παίξαμε πολύ καλά, δώσαμε τη μάχη μας. Στο ματς με τη Ρουμανία δεν ήμασταν καλοί και δεν είχαμε τον κόσμο μας.
Η Φινλανδία μας πίεσε. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο ματς. Εμείς πρέπει να παίξουμε για να νικήσουμε τη Β. Ιρλανδία στο 'Γ. Καραϊσκάκης' με τον κόσμο στο πλευρό μας αλλά και εδώ στο ματς της Φινλανδίας με τη Ρουμανία θα γίνει μάχη. Αυτή είναι η ομάδα του μέλλοντος. Μ' άρεσε το πώς αγωνίστηκαν οι νέοι παίκτες σε ένα τόσο δύσκολο ματς όπως το αποψινό. Μου άρεσε επίσης το πώς συνδέθηκαν με τους έμπειρους αλλά και το πώς υποστήριζαν οι υπόλοιποι από τον πάγκο. Δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα".

Στην κορυφή η Β. Ιρλανδία

Η Β. Ιρλανδία έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα και νίκησε με ανατροπή μέσα στην Ουγγαρία. Αντιθέτως, το ματς με τις Νήσους Φερόε δεν έκρυβε καμία έκπληξη.
Έκανε το αυτονόητο απέναντι στην πιο αδύναμη αδύναμη ομάδα του γκρουπ (ο Ρόι Κάρολ και το δοκάρι της στέρησαν το γκολ από την άσπρη βούλα), και καθάρισε από το πρώτο εικοσάλεπτο την αναμέτρηση χάρη στα τέρματα των Μακόλεϊ και Λάφερτι.
Με το δύο στα δύο στα προκριματικά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας στον 6ο όμιλο, βρίσκεται μόνη πρώτη με 6 βαθμούς!

Κόλαση στο Βουκουρέστι

Από σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε ο αγώνας της Ρουμανίας με την Ουγγαρία (1-1) στη «Νασιονάλ Αρένα» του Βουκουρεστίου για τα προκριματικά του Euro 2016.
H κατάσταση μύριζε μπαρούτι από τη στιγμή που οι οπαδοί τους Ουγαγρίας έφθασαν με τρένο στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Και η «φωτιά» άναψε λίγο πριν από τον αγώνα.
Οι Ρουμάνοι και οι Ούγγροι συνεπλάκησαν, με ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ακολούθησε πανικός, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν και να υποχρεώνονται να κάνουν χρήση χημικών, αλλά και βίας προκειμένου τα πνεύματα να ηρεμήσουν.
Χρειάστηκε να εκκενωθεί η βόρεια εξέδρα του γηπέδου, ενώ δεν έλειψαν και οι μικροτραυματισμοί.

Συνοπτικά η 2η αγωνιστική

Φινλανδία-Ελλάδα 1-1 (55' Χούρμε-24' Καρέλης)
Ρουμανία-Ουγγαρία 1-1 (45' Ρουσέσκου, 82' Τζούτζακ)
Β. Ιρλανδία-Νήσοι Φερόε 2-0 (6' Μακόλεϊ, 20' Λάφερτι)
Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
Βόρεια Ιρλανδία 6
Ρουμανία 4
Φινλανδία 4
Ουγγαρία 1
Ελλάδα 1
Ν. Φερόε 0
Η επόμενη αγωνιστική:
Ελλάδα-Βόρειος Ιρλανδία 21:45
Ν. Φερόε-Ουγγαρία 21:45
Φινλανδία-Ρουμανία 21:45

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments