Column Left

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σταυρόλεξο με Εντινγκά, αντεπιθέσεις με τον Τσόρι

Η ισοπαλία θα μοιάζει με νίκη, γι' αυτό θα προσέξει την άμυνά του, αλλά δεν θα αμελήσει την επίθεση...
Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (9.45 μ.μ., Novasports 2) στο Τορίνο από τη Γιουβέντους, σ' ένα ματς στο οποίο θα αναμετρηθούν 71 πρωταθλήματα (41 οι «ερυθρόλευκοι») και θα αγωνιστεί για δύο αποτελέσματα, αφού εκτός από τη νίκη και η ισοπαλία θα τον οδηγήσει πολύ κοντά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στις δύο αγωνιστικές που θα απομένουν, θα του αρκεί να κερδίσει τη Μάλμε στο Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική για να πετύχει τον στόχο του.
Ο Μίτσελ, στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το σύνθημα στους ποδοσφαιριστές του να αγωνιστούν χωρίς φόβο και με θάρρος απέναντι στη «Γηραιά Κυρία» και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ο Ισπανός τεχνικός θα προσπαθήσει να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο και θα ενισχύσει το κέντρο του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ψάξει το γκολ σε κάποια αντεπίθεση και θέλει να «χτυπήσει» την αργή ιταλική άμυνα.
Η πρώτη του σκέψη είναι να παίξει με δύο αμυντικά χαφ, αλλά ο Εντινγκά έχασε κάποιες προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα και δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ετσι, θα αποφασίσει σήμερα αν θα χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τον Κονγκολέζο μέσο ή αν θα παίξει με ένα κλασικό ανασταλτικό μέσο, τον Μιλιβόγεβιτς, και δύο εσωτερικούς χαφ (Μανιάτης και Κασάμι) που θα του προσφέρουν βοήθειες όταν η ομάδα αμύνεται.
Πολλές πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα έχει και ο Φουστέρ. Αν αυτό συμβεί, θα μείνει στον πάγκο ένας εκ των Κασάμι ή Μήτρογλου. Αν τελικά δεν ξεκινήσει στην ενδεκάδα ο «πιστολέρο», τότε θα παίξει σε θέση σέντερ φορ ο Αφελάι, σενάριο που μπορεί να μοιάζει ακραίο, αλλά είναι στο μυαλό του Μίτσελ.
Διαφορετικά, ο Φουστέρ θα παίξει ως εσωτερικός μέσος και ο Αφελάι θα αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά, με εντολή να «κλίνει» προς τον άξονα.
Η άμυνα θα απαρτίζεται από τους Ελαμπντελαουί, Μασουακού, Μποτία και Αμπιντάλ, ενώ ειδικό ρόλο θα έχει ο Ντομίνγκεζ που θα αγωνιστεί πίσω από το σέντερ φορ, με σκοπό να κουβαλήσει την μπάλα και να «παγώσει» τον ρυθμό απέναντι σε οργανωμένη άμυνα ή να τρέξει την ομάδα και να βγάλει αντεπιθέσεις, όταν οι Ιταλοί είναι ανοργάνωτοι στα μετόπισθεν.
Αν αγωνιστεί ο Ογκμπόνα στην άμυνα της Γιουβέντους, ο Μίτσελ θα δώσει εντολή να παίξουν από την πλευρά του Ιταλού στόπερ, όπως έκανε και στο Καραϊσκάκη και απέδωσε στο γκολ του Κασάμι. Αρχηγός της αποστολής στο Τορίνο ήταν ο Β. Μαρινάκης, προσκεκλημένος του προέδρου των «μπιανκονέρι», Αντρέα Ανιέλι, που ήθελε να του ανταποδώσει τη φιλοξενία στην Αθήνα.
Το πανέμορφο «Juventus Stadium», χωρητικότητας 41.000 θέσεων, θα είναι κατάμεστο, ενώ στις εξέδρες του θα βρεθούν 2.300 φίλοι του Ολυμπιακού, που θα ταξιδέψουν από την Ελλάδα και διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments