Column Left

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1Mε 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Πανιώνιο ο Νίκος Παπαδόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Πάνος δεξιά στην άμυνα, ο Τασουλής αριστερά και οι Παντίδος, Οικονόμου. Αμυντικά χαφ οι Γκίνη, Σιώπης και μπροστά τους οι Μπουμάλ (δεξιά), Κολοβός (αριστερά), Ιμπαγάσα. Στην κορυφή ο Γιάννου.
Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Βελλίδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Στρούνα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Μιχαήλ το αριστερό και τους Μπέριο, Τζημόπουλο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Λίλα, Τσουκαλάς και μπροστά τους οι Κρητικός (δεξιά), Τσάβες, Ακόστα (αριστερά). Μοναδικός προωθημένος ο Μανιάς.
Ανώτερος ο Πανιώνιος, λίγα πράγματα
Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο ματς και είχε τα ηνία, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μην παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο. Βέβαια, ούτε οι «κυανέρυθροι» είχαν αρκετές φάσεις, όμως ήταν πιο απειλητικοί.
Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 7', όταν ο Μπουμάλ έδωσε ωραία στον Γιάννου και αυτός έκανε το σουτ με το εξωτερικό από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη. Στο 10' το σουτ του Γιάννου από αριστερά κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ αυτό του Μπουμάλ στο 14' έφυγε πάνω από την αντίπαλη εστία.
Φωνές σε τρεις περιπτώσεις
Γι' αρκετή ώρα δεν υπήρχαν φάσεις, ενώ κυριάρχησαν οι φωνές από πλευράς Ιστορικού. Στο 4' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα στον Γιάννου, ενώ στο 36' ζήτησαν δύο στην ίδια φάση.
Αρχικά, για μαρκάρισμα στον Μπουμάλ και στην εξέλιξη της φάσης για χέρι. Πάντως, ο Παπαπέτρου έδειξε και στις τρεις περιπτώσεις να συνεχιστεί το παιχνίδι, τη στιγμή που στην πρώτη δε φάνηκε να υπάρχει κάτι, ενώ για τις άλλες δύο δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν υπάρχει παράβαση.
Απείλησε με Γιάννου
Τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή στην αναμέτρηση ήταν στο 38', όπου ο Γιάννου έκανε ωραία ενέργεια στα αριστερά της περιοχής, απέφυγε έναν αντίπαλο και έκανε το σουτ, με τον Βελλίδη να αποκρούει εντυπωσιακά για να παραχωρήσει κόρνερ.
Φωνές (ξανά) ο Ιστορικός, γκολ ο ΠΑΣ
Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα και στην επανάληψη ο Ιστορικός μπήκε και πάλι πιο δυνατά και απείλησε με Πάνο, Γκίνη στο 46' και στο 51', ενώ φώναξε για τέταρτη φορά για πέναλτι. Αυτό έγινε στο 61', όταν ανατράπηκε ο Γιάννου μέσα στην περιοχή, με τον Παπαπέτρου να λέει και πάλι «παίζετε», ενώ αυτή τη φορά φάνηκε να υπάρχει παράβαση.
Στο 58' προηγήθηκε η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΣ στο παιχνίδι. Ο Ακόστα εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Τσάβες έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και ο Παπαδόπουλος απέκρουσε για να παραχωρήσει εκ νέου κόρνερ.
Από την εκτέλεση αυτού ο Κολοβός προσπάθησε να απομακρύνει, όμως η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, με τον γκολκίπερ του Πανιωνίου να την μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 62' στη δεύτερη ευκαιρία τους στην αναμέτρηση. Ο Τσάβες έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ακόστα με κοντινό πλασέ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.
Το τέρμα αυτό άγχωσε περισσότερο τον Πανιώνιο, που έψαξε την ισοφάριση, αλλά δεν τη βρήκε στο 72', όταν το σουτ του Κολοβού λίγο έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Βελλίδης. Μάλιστα, ο ΠΑΣ ήταν πιο άνετος, έλεγχε το ματς και παρά την πίεση του αντιπάλου κατάφερε να αποδράσει για δεύτερη φορά με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη.
Man of the match: Έτσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι, ο Ακόστα μπαίνει σ' αυτή την κατηγορία όντας αυτός που χάρισε τη νίκη στον ΠΑΣ.
Αδύναμος κρίκος: Σε κακή ημέρα ο Πανιώνιος. Ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης είχε την υπεροχή, θα μπορούσε να σκοράρει στις φάσεις που είχε, όμως δεν ήταν αποτελεσματικός.
Στο ύψος του: Μια φορά φάνηκε ο Τσάβες στο ματς κι έκανε το γύρισμα, με τον Ακόστα να έχει εύκολη δουλειά στη συνέχεια.
Η γκάφα: Την έκανε ο Τζημόπουλος στο 24', όμως δεν την πλήρωσε ο ΠΑΣ, αφού βγήκε έγκαιρα ο Βελλίδης και απομάκρυνε την μπάλα.
Το στραγάλι: Πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Παπαπέτρου έχει ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» φώναξαν τέσσερις φορές για πέναλτι, με την τελευταία περίπτωση να φαίνεται πως υπάρχει παράβαση, ενώ υπήρχαν αρκετές φωνές για καθυστερήσεις από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ. Πάντως, ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε σε όλες τις περιπτώσεις να συνεχιστεί κανονικά το ματς και δεν πτοήθηκε από τις διαμαρτυρίες των παικτών του Τερεζόπουλου.
Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος, είχε τις φάσεις, όμως δεν ήταν αποτελεσματικός, κάτι που έπραξε ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού μόλις στη δεύτερη φάση στο ματς σημείωσε και το γκολ, που έμελλε να είναι και το μοναδικό της συνάντησης. Πολλά παράπονα από τη διαιτησία έχουν οι γηπεδούχοι, που ζήτησαν τέσσερα πέναλτι.
Συνθέσεις ομάδων
Πανιώνος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Ν. Παπαδόπουλος, Τασουλής (85' Μασούρας), Παντίδος, Μπουμάλ (54' Φούντας), Πάνος, Γιάννου, Σιώπης, Γκίνη (80' Σμυρλής), Ιμπαγάσα, Κολοβός, Οικονόμου.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρητικός (56' Χαρίσης), Ακόστα, Μανιάς (67' Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσουκαλάς, Τσάβες (84' Ναδάλες), Λίλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments