Column Left

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-1

Η απουσία του Γκάρεθ Μπέιλ επαλήθευσε το πιθανότερο σενάριο για την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία παρατάχθηκε σε διάταξη 4-4-2, ενώ στον αντίποδα, το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Λουίς Σουάρες και η παρουσία του Ζερεμί Ματιέ στο αριστερό άκρο της άμυνας συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Το clasico άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Μπαρτσελόνα, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό ο Νεϊμάρ άδειασε υπέροχα τους Ντάνι Καρβαχάλ και Πέπε, προτού εξαπολύσει ένα καταπληκτικό δεξί πλασέ για το ένατο εφετινό του γκολ.
Αυτή η εξέλιξη δεν τσάκισε την ψυχολογία των γηπεδούχων. Τουναντίον, στο 11ο λεπτό ο Καρίμ Μπενζεμά έστειλε την προειδοποιητική βολή ή μάλλον τις προειδοποιητικές βολές, σημαδεύοντας δύο φορές στην ίδια φάση τα δοκάρια του Κλαούντιο Μπράβο.

Το θέαμα δικαίωσε όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" ή προτίμησαν τους τηλεοπτικούς δέκτες τους, αφού μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν δεκάδες.
Στο 23' ο Λιονέλ Μέσι έχασε κλασική ευκαιρία για να διπλασιάσει το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα και να πιάσει τον Τέλμο Θάρα στην πρώτη θέση των σκόρερ της Primera Division, ενώ το αντίπαλο δέος (Κριστιάνο Ρονάλντο), δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι στο 34', υποχρεώνοντας τον Μπράβο να μαζέψει για πρώτη φορά εφέτος στο πρωτάθλημα την μπάλα από τα δίχτυα του.

Στο δεύτερο μέρος μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο κι αυτή ήταν η Ρεάλ, η οποία ανέτρεψε τα δεδομένα με κεφαλιά του Πέπε στο 50ό λεπτό και πήρε σαφές προβάδισμα για τη νίκη στο 61ο με υπέροχο σουτ του Καρίμ Μπενζεμά (η φάση άρχισε από λάθος του Αντρές Ινιέστα).
Πέραν ενός σουτ του Ιβάν Ράκιτιτς στο 67ο λεπτό, η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ίκερ Κασίγιας, δεδομένου ότι οι αναπληρωματικοί δεν έκαναν τη διαφορά. Στον αντίποδα, ο Κάρλο Αντσελότι έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 84ο λεπτό, δείγμα του πόσο ασφαλής ένιωθε από τις αρχικές του επιλογές.
Ρεάλ Μαδρίτης (4-4-2): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Μόντριτς (89' Αρμπελόα), Ίσκο (84' Ιλαραμέντι), Κρόος, Ροντρίγκες, Μπενζεμά (87' Κεντίρα), Ρονάλντο.
Μπαρτσελόνα (4-3-3): Μπράβο, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Ματιέ, Τσάβι (60' Ράκιτιτς), Μπουσκέτς, Ινιέστα (72' Σέρζι), Σουάρες (69' Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments