Column Left

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Σόου από τον Μίτσελ και τον Ρομπέρτο

Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της χθεσινής μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους αλληλοσυγχαίρονται. Ο Μίτσελ έξω από το γήπεδο έστησε μαεστρικά την ομάδα, ενώ ο Ρομπέρτο έπιασε τα άπιαστα (
Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της χθεσινής μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους αλληλοσυγχαίρονται. Ο Μίτσελ έξω από το γήπεδο έστησε μαεστρικά την ομάδα, ενώ ο Ρομπέρτο έπιασε τα άπιαστα (φωτογραφία: INTIMEsports)
Σόου από τον Μίτσελ και τον Ρομπέρτο
Σόου από τον Μίτσελ και τον Ρομπέρτο
Σόου από τον Μίτσελ και τον Ρομπέρτο
Σόου από τον Μίτσελ και τον Ρομπέρτο
Σόου από τον Μίτσελ και τον Ρομπέρτο
Αυτήν τη φορά δεν υπήρχε ούτε αέρας ούτε χαμένες ευκαιρίες, ούτε η τύχη τού γύρισε την πλάτη...
Αυτήν τη φορά υπήρχε ο «άγιος» Ρομπέρτο και άλλοι 13 ψυχωμένοι συμπαίχτες του, που ανάγκασε τους αστέρες της Γιουβέντους, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία υπολογίζεται στα 329 εκατ. € (έναντι 69 εκατ. € του Ολυμπιακού), να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από τον Πειραιά.
Πέμπτη και... φαρμακερή για τον Ολυμπιακό στα παιχνίδια με τη «Γηραιά Κυρία», που δεν την είχε νικήσει τις τέσσερις προηγούμενες φορές ως γηπεδούχος (1967, 0-0, 13/3/1999, 1-1, 25/11/1999, 1-3 και 30/9/2003, 1-2), αυτήν τη φορά επιβλήθηκε με 1-0 και πλέον μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης, αφού με έξι βαθμούς ισοβαθμεί με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρώτη θέση του ομίλου, αφήνοντας τους Ιταλούς και τη Μάλμε στους τρεις.
Βέβαια για να συμβούν όλα αυτά έπρεπε να βάλει τα «μαγικά του χέρια» ο «άγιος» Ρομπέρτο, ο οποίος «θυμήθηκε» την περσινή του εκπληκτική εμφάνιση με την Μπενφίκα και από το 65' και μετά έπαιζε μόνος του τους «μπιανκονέρι». Εξι φορές (!) ο Ισπανός πορτιέρο άπλωσε το τεράστιο κορμί του και κάλυψε την εστία του σαν φύλακας-άγγελος.
Δικαίως μόλις τελείωσε το παιχνίδι ο Μίτσελ, όπως είχε κάνει και με την Μπενφίκα, έτρεξε μέχρι το κέντρο του γηπέδου και αγκάλιασε τον συμπατριώτη του.
Πριν από το σόου Ρομπέρτο, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από τη Γιουβέντους και δίκαια προηγήθηκε στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο παιχνίδι όπως ακριβώς είχε σχεδιάσει ο Μίτσελ, με έλεγχο στο κέντρο, πάγωμα του ρυθμού, πρέσινγκ στα 2/3 του γηπέδου, προσοχή στις πτέρυγες και γρήγορες αντεπιθέσεις.
Τα δύο αμυντικά χαφ (Εντινγκά και Μιλιβόγεβιτς) και οι δύο εσωτερικοί μέσοι (Κασάμι, Μανιάτης) κάλυψαν όλα τα κενά στην άμυνα και με κινητήριο μοχλό τον Ντομίνγκεζ, ο Ολυμπιακός χτυπούσε στην κόντρα την αργή άμυνα της Γιουβέντους.
Ο Ισπανός τεχνικός είχε «σημαδέψει» τον βαρύ και άτεχνο δεξιό στόπερ της «Γηραιάς Κυρίας», Ογκμπόνα. Οι Μασουακού, Κασάμι από την πλευρά του δημιούργησαν σχεδόν όλες τις επικίνδυνες επιθετικές προσπάθειες (5' Μήτρογλου, 7' και 26' Ντομίνγκεζ), για να αποδοθεί στο 36' δικαιοσύνη. Ο Ντομίνγκεζ άνοιξε την αντεπίθεση, ο Μήτρογλου έδωσε γρήγορη πάσα στον Κασάμι και ο Ελβετός με αριστερό πλασέ έγραψε το 1-0. Σε όλο αυτό το διάστημα η Γιουβέντους απείλησε δύο φορές από στημένες φάσεις στο 12' και στο 42' και πέραν τούτου ουδέν. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα είχε υπερδιπλάσιες τελικές προσπάθειες (7-3). Στο 60' ο Κασάμι έχασε μοναδική ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς και μετά ο Ρομπέρτο ανέλαβε δράση.
Ειδικά οι αποκρούσεις του στις προσπάθειες των Μοράτα (65', 80' έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι) και Τέβες (67', 75', 86') ήταν από αυτές που μπορείς να δεις μόνο στον κινηματογράφο. Γι' αυτό του αξίζει και το Οσκαρ του αγώνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments