Column Left

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πρόστιμο 19.000 στην ΑΕΚ για τη Ριζούπολη

Πρόστιμο 19.000 στην ΑΕΚ για τη Ριζούπολη
Στα μαλακά έπεσε η ΑΕΚ αναφορικά με τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Αχαρναϊκό για το πρωτάθλημα της Football League στο γήπεδο της Ριζούπολης.
Ο αθλητικός δικαστής επέβαλε στην «Ένωση» πρόστιμο 19.000 ευρώ, ποινή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «επιεικής» αν αναλογιστεί κανείς πως οι αρχικοί φόβοι των ανθρώπων της ΑΕΚ ήταν πως θα η ομάδα τους θα υποχρεωνόταν να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω εκτεταμένων επεισοδίων.
Βεβαίως η πλευρά των «κιτρινόμαυρων» ισχυριζόταν μετά την απολογία ενώπιον του αθλητικού δικαστή πως δεν ετίθετο πλέον θέμα εκτεταμένων επεισοδίων και πως θα επιβαλλόταν πρόστιμο, αλλά μικρότερο από τις 19.000 ευρώ που επέβαλλε τελικώς ο δικαστής. Γι' αυτό, λοιπόν, κατέθεσαν έφεση, ευελπιστώντας πως σε δεύτερο βαθμό το πρόστιμο θα μειωθεί.
Θυμίζουμε πως πριν την έναρξη του αγώνα της Ριζούπολης (σ.σ. γηπεδούχος ο Αχαρναϊκός) υπήρξαν επεισόδια (εκτός γηπέδου) ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και δυνάμεις της αστυνομίας (μάλιστα και οπαδοί που ήταν εντός πετούσαν καθίσματα προς τα έξω) με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων εκτός και να προκύψει διπλή πεντάλεπτη διακοπή στο πρώτο 15λεπτο λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Επιπλέον, στις καθυστερήσεις του αγώνα, οπαδοί της ΑΕΚ είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας για τα γκολ της ομάδας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments