Column Left

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Το... δηλητήριο το είχε, τελικά, με Κλέιτον η Ξάνθη!

Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που προηγήθηκε, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που χαμογέλασε. Η ακριτική ομάδα επικράτησε 2-1 των Κρητικών στα Πηγάδια, για την 10η αγωνιστική της Superleague και πήρε σημαντική βαθμολογική «ανάσα», ενώ και ο τεχνικός της, Ραζβάν Λουτσέσκου, μπορεί να νιώθει πιο «άνετα» στον πάγκο.
Ένα παιχνίδι στο οποίο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, έχασαν μεγάλα ευκαιρία στο 2' με τον Ράζακ και έφτασαν στο γκολ με τον Πετρόπουλο στο 6', ωστόσο στη συνέχεια γύρισαν μαζικά πίσω. Αποτέλεσμα; Η Ξάνθη άμεσα να ισορροπήσει, να βγει μπροστά, να πάρει την κατοχή μπάλας σε ποσοστά της… Μπαρτσελόνα (78%-22% στο 26'), απειλώντας στο 20' με τον Λουσέρο. Τελικά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 29' με τον Λισγάρα και έκαναν την «ανατροπή» με το ωραίο γκολ του Κλέιτον στο 33'.
Μετά το 2-1 ο ΟΦΗ προσπάθησε να βγει μπροστά και είχε ένα άστοχο σουτ του Κουτσιανικούλη στο 39', ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Καπετάνο στο 43', αλλά ο Λόρια τον ανέτρεψε πολλά μέτρα εκτός περιοχής και πήρε κίτρινη.
Μονόλογος της Ξάνθης
Οσοι περίμεναν την αντίδραση του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο, διαψεύστηκαν. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που εξαρχής πίεσαν και μέσα σε 15 λεπτά έχασαν τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Σολτάνι (46'), Καπετάνο (48', 52') και Κλέιτον (61'), την ώρα που οι Κρητικοί είχαν και πάλι παθητικό ρόλο και δεν δημιούργησαν ούτε μια φάση της προκοπής.
Το... δηλητήριο το είχε, τελικά, με Κλέιτον η Ξάνθη! (vds)
Οι αλλαγές του Γκατούζο (η μία αναγκαστική, λόγω τραυματισμού του Κουτσιανικούλη) δεν άλλαξαν τη μορφή του αγώνα, με την Ξάνθη να έχει άλλη μια καλή στιγμή με τον Καπετάνο στο 71'. Στο 77' ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζορτ (πήρε δύο κίτρινες σε 4 λεπτά) και τα πράγματα απλοποιήθηκαν περισσότερο για τους γηπεδούχους.
Πάντως, οι δύο τελευταίες φάσεις ήρθαν για τους φιλοξενούμενους: Η μεγάλη ευκαιρία του Ροβίθη στο 80' και το σουτ του Μιλιάζες στο 88'. Ωστόσο το 2-1 δεν άλλαξε ως το τέλος.
ΣΚΟΡΕΡ: 29' Λισγάρας, 33' Κλέιτον - 6' Πετρόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 77' Τζορτζ (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39' Σολτάνι, 68' Γουάλας, 74' Κλέιτον, 83' Παπαστεριανός, 90'+4' Ρούντι - 21' Μερεμπασβίλι, 38' Στάθης, 43' Λόρια, 73' Τζορτζ
ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Γούτας, Φλίσκας, Βασιλακάκης (72' Παπαστεριανός), Σολτάνι (63' Ράνος), Λουσέρο, Κλέιτον (88' Ρούντι), Καπετάνος.

ΟΦΗ: Λόρια, Στάθης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (46' Τζορτζ), Ράζακ, Κουτσιανικούλης (59' Ροβίθης), Μερεμπασβίλι, Απόνιο, Πετρόπουλος (68' Σίσιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments