Column Left

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ο νέος «φονιάς» του ΠΑΟΚ

Ο νέος «φονιάς» του ΠΑΟΚ
Του ΣΑΒΒΑ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ
Ο Στέφανος Αθανασιάδης αποτελεί αναμφισβήτητα το βαρύ πυροβολικό του ΠΑΟΚ. Ο Κλάους με τα έξι γκολ που έχει πετύχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα είναι πρώτος στη λίστα των σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα και οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Δικέφαλο στις φετινές του υψηλές πτήσεις.
Η συνέπειά του στο σκοράρισμα είναι χαρακτηριστική, αν και απέναντι στον Παναθηναϊκό η συμπεριφορά του έχει διακυμάνσεις. Σε 12 παιχνίδια έχει αγωνιστεί απέναντι στους πράσινους, όλα για το πρωτάθλημα, και έχει πετύχει μόλις τρία γκολ. Σαφώς λιγότερα από τα πέντε γκολ που έχει σκοράρει σε βάρος του Ολυμπιακού στις έντεκα φορές που αντιμετώπισε τους ερυθρόλευκους.
Βέβαια τα δύο από τρία γκολ του πάντως ήταν στα ισάριθμα περσινά παιχνίδια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στον αγώνα της Τούμπας ο Αθανασιάδης με δικό του γκολ έγραψε το τελικό 2-1 ολοκληρώνοντας μια από τις πολλές ανατροπές που πέτυχε η ομάδα του στην περασμένη αγωνιστική περίοδο. Αντίστοιχα στη Λεωφόρο ο Κλάους μείωσε το σκορ σε 2-1 στο 90' δίνοντας ενδιαφέρον στις καθυστερήσεις ενός παιχνιδιού το οποίο ο Παναθηναϊκός έδειχνε να καθαρίζει εύκολα.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας του απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι αυτό στο οποίο δεν αγωνίστηκε. Ο Κλάους, γέννημα θρέμμα του ΠΑΟΚ, δεν έχει κρύψει πως του στοίχισε πολύ το γεγονός ότι λόγω τιμωρίας έχασε τον περσινό τελικό κυπέλλου με τους πράσινους. Και όχι μόνο γιατί ήταν ο παίκτης που με δικό του γκολ στον περιβόητο ημιτελικό με το Ολυμπιακό έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του αλλά περισσότερο γιατί, όπως λέει, ποτέ του δεν κατάλαβε τον λόγο για τον οποίον είδε την κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του επεισοδιακού εκείνου αγώνα.
Στο χόρτο πάντως φαίνεται πως ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι έτοιμος να πετύχει μεγάλα πράγματα με τον ΠΑΟΚ με τον οποίον ανανέωσε το συμβόλαιό του το περασμένο καλοκαίρι. Πριν καν φτάσουμε στα μέσα της σεζόν έχει φτάσει ήδη σε διψήφιο αριθμό γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, 10 τον αριθμό, και αν συνεχίσει να σκοράρει με την ίδια συνέπεια τότε λογικά θα καταρρίψει το προσωπικό του ρεκόρ των 23 γκολ που πέτυχε την περίοδο 2012-13. Πέρυσι ο Κλάους τελείωσε τη σεζόν με 16 γκολ, ενώ τη χρονιά της καθιέρωσής του στον ΠΑΟΚ, την περίοδο 2011-12, είχε σκοράρει 18 φορές.

Το σίγουρο πάντως είναι πως ήδη στο πρόσωπο του οι οπαδοί του Δικεφάλου βλέπουν τον νέο τους «φονιά», περίπου τριάντα χρόνια μετά τη φυγή του Χρήστου Δημόπουλου από την Τούμπα για τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments