Column Left

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Hττα ΠΑΟ από την Αϊντχόφεν με 3-2

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στην Αϊντχόφεν, όμως στο τέλος δεν απέφυγε την ήττα, που σήμανε και τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
 Το τζόκερ που έψαχνε χθες με τρέλα όλη η Ελλάδα, το έψαξε με πείσμα και ο Παναθηναϊκός, αλλά πήγε τελικά σε ολλανδικά χέρια! Σε ένα συναρπαστικό ματς με πέντε γκολ, μεγάλες φάσεις και έντονες εναλλαγές συναισθημάτων, η Αϊντχόφεν νίκησε 3-2 στη Λεωφόρο και πήρε τεράστιο προβάδισμα για να ακολουθήσει την Ντιναμό Μόσχας στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας και μαθηματικά εκτός μάχης τους «πράσινους». Ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο νίκη για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης και η αλήθεια είναι ότι την κυνήγησε με πάθος, αλλά έμεινε τελικά με άδεια χέρια και κέρδος μόνο τις εντυπώσεις. Στάθηκε ανταγωνιστικός απέναντι σε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, αλλά προδόθηκε από τις λεπτομέρειες και ένα διαιτητικό λάθος, μιας και το δεύτερο γκολ των Ολλανδών ήλθε από θέση οφσάιντ.
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν και έκλεισαν με ιδανικό τρόπο το α΄ ημίχρονο, παίρνοντας δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ: έκαναν το 1-0 στο 11΄ με ωραίο διαγώνιο σουτ του Ατζαγκούν και το 2-1 στο 43΄ με εκπληκτικό απευθείας σουτ του Πέτριτς από το ημικύκλιο της περιοχής. Νωρίτερα η PSV είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με τον δαιμόνιο Ντεπάι στο 27΄ και είχε απειλήσει ξανά κυρίως μετά από εξαιρετικές προσπάθειες του «μαέστρου» Βαϊνάλντουμ. Η πίεση των Ολλανδών στο β΄ ημίχρονο καρποφόρησε τελικά στο 65΄ μετά από ασίστ του Βίλεμς στον (σε θέση οφσάιντ) Ντε Γιονγκ, γκολ που έβγαλε ξανά τον Παναθηναϊκό μπροστά για να ψάξει μια νίκη που την είχε απόλυτη ανάγκη.
Η τεράστια ευκαιρία του Ατζαγκούν στο 67΄ (απέκρουσε εκπληκτικά ο Ζουτ) έδειξε ότι ματς θα γίνει... ροντέο. Με την μπάλα πάνω κάτω σε ένα φρενήρη ρυθμό, όσο πιθανό έμοιαζε το 3-2, άλλο τόσο πιθανό ήταν και το 2-3 που ήλθε τελικά με τον πιο άδοξο τρόπο, με «ψυχρή» κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ στο 78΄ έπειτα από κόρνερ, λίγο μετά μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Καρέλη στο 73΄. Η είσοδος του Μπεργκ μετά το 2-2 ήταν το τελευταίο χαρτί του Αναστασίου, αλλά ο Σουηδός μπλοκαρίστηκε καλά από τον Ρέκικ και δεν απείλησε ιδιαίτερα. Αντιθέτως, η PSV ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις που γεννούσε το ρίσκο του Παναθηναϊκού και παρότι ο εξαιρετικός Στιλ της στέρησε το τέταρτο γκολ, πανηγύρισε στο τέλος τη μεγάλη νίκη.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Νάνο, Σίλντενφελντ, Λαγός (44΄ Δώνης), Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν (73΄ Μπούι), Καρέλης, Πέτριτς (64΄ Μπεργκ).
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζουτ, Μιρίν, Ρέκικ, Αριας, Μάχερ, Ντεπάι, Ντε Γιονγκ, Βαϊνάλντουμ, Νάρσινγκ (90΄ Γιόζεφσουν), Βίλεμς (90΄ Χέντριξ), Γκουαρδάδο.
• Επειτα από ένα ταξίδι 30 μηνών, ο Σωτήρης Νίνης επέστρεψε στην... κούνια του, με τη φιλοδοξία να αναγεννήσει την καριέρα του στην ομάδα που τον «γέννησε». Ο 24χρονος χαφ υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 χρόνων και η ΠΑΕ τον καλωσόρισε με ανακοίνωση το μεσημέρι, με τον ίδιο να δηλώνει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που γυρνάω στο "σπίτι" μου. "Διψάω" να αγωνιστώ ξανά μπροστά στον κόσμο της ομάδας. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει ο Παναθηναϊκός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας που με εμπιστεύθηκαν και πάλι, δίνοντας μου τη δυνατότητα να παίξω ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο». Ο Νίνης ήταν στη Λεωφόρο και είδε το ματς «παρέα» με τον Γιόνας Κόλκα (τιμήθηκε πριν τη σέντρα) και τον Χενκ Τεν Κάτε, επίσημο προσκεκλημένο της ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments