Column Left

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την περικοπή δικαιούχων από τη δωρεάν σίτιση

 


Με βασικό αίτημα την επανένταξη όσων φοιτητών «κόπηκαν» από τις λίστες δωρεάν σίτισης την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, ύστερα από κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων Νοσηλευτικής και Πληροφορικής/ Τηλεπικοινωνιών, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το ζήτημα της περικοπής των δικαιούχων δωρεάν σίτισης στο ΠΑΠΕΛ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συνέντευξη παραχώρησε στα τοπικά μέσα η Πρόεδρος του Φ.Σ. της Νοσηλευτικής, εκλεγμένη με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, Φιλένια Σκορδάκη Γιαννακοπούλου.

 

Μεταξύ άλλων τόνισε, πως η διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης για τη φοιτητική μέριμνα έχει τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα, δηλαδή εκατοντάδες φοιτητές να κόβονται από την δωρεάν σίτιση. Άμεσα, κυβέρνηση, υπουργείο και πρυτανικές πρέπει να εξασφαλίσουν τη σίτιση όλων των φοιτητών.

 

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε τη στάση της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ που στα διοικητικά συμβούλια καταψήφισαν το κάλεσμα κινητοποίησης φοιτητικών συλλόγων για το σοβαρό πρόβλημα με τη σίτιση, δείχνοντας ξανά πως είναι μακριά από κάθε διεκδίκηση και αγώνα για να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write Comments